Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Chlebek z cukinią i serem"
Orzeźwiająca lemoniada cytrynowa z syropem miętowym. Doskonała na upalne dni....
Odsłon: 28
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 31
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 36
Mięciutkie, puszyste oponki. Na drugi dzień zostało mi kilka i są nieco tward...
Odsłon: 21478
bardzo lubię naleśniki z kapustą i pieczarkami, tym razem dla odmiany z piecz...
Odsłon: 50
Orzeźwiająca lemoniada cytrynowa z syropem miętowym. Doskonała na upalne dni....
Odsłon: 28
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 31
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 36
Mięciutkie, puszyste oponki. Na drugi dzień zostało mi kilka i są nieco tward...
Odsłon: 21478
bardzo lubię naleśniki z kapustą i pieczarkami, tym razem dla odmiany z piecz...
Odsłon: 50
Składniki
Rozgrzej piekarnik do temperatury 200 st. C. Natłuść formę do pieczenia (najlepiej o wymiarach 14 x 21 cm). Wyłóż ją papierem do pieczenia, tak aby wystawał po obu dłuższych bokach.
Posiekaj cebulę. Zetrzyj na tarce cukinię (na grubych oczkach) i żółty ser. Wymieszaj najpierw mąkę z proszkiem do pieczenia, potem dodaj roztrzepane jajka, cebulę, cukinię, ser, resztę oleju. Wymieszaj mikserem. Przypraw solą i pieprzem.
Przełóż masę do formy. Pokrój pomidor w plasterki i ułóż na wierzchu. Piecz 40 minut (patyczek wyjęty z ciasta powinien być suchy).
Wyjmij z formy po 5 minutach. Podawaj na ciepło bądź przestudzony, z wędzonym łososiem lub szynką.Źródło: Olivia