Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chlebek dyniowy jako alternatywa dla kupnego pieczywa
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 160
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 19
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 86
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 414
Jak zrobić karkówkę z grilla? nic prostszego- rzućcie okiem :)
Odsłon: 19579
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 160
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 19
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 86
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 414
Jak zrobić karkówkę z grilla? nic prostszego- rzućcie okiem :)
Odsłon: 19579
Składniki
Mleko podgrzewamy tak by było letnie. Mus z dyni przekładamy do miski. Dodajemy sól, cukier, jajko, mleko i wszystko miksujemy lub ucieramy na gładką.masę. Dodajemy mąkę i proszek do pieczenia. Wyrabiamy na gładkie ciasto. Przekładamy do formy. Pieczemy około 45 minut w 200*C (W elektrycznym piekarniku trochę dłużej, po 45 minutach trzeba sprawdzić patyczkiem).