Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ten pyszny jak się okazało chlebek bez mąki stał się ostatnio naszym jedynym pieczywem, które jemy z mężem. Spróbujcie i dajcie znać czy i Wam tak samo smakuje.
Łyżka i miska lub mikser/TM, foremka, piekarnik
Idealny dodatek do grilla i nie tylko.
Odsłon: 116
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 477
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1572
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 347
Idealny dodatek do grilla i nie tylko.
Odsłon: 116
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 477
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1572
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 347
Składniki
Ser i jajka zmiel na gładką masę.
Następnie dodaj pozostałe składniki, czyli płatki i nasiona, sól i proszek do pieczenia. Wymieszaj wszystko razem dokładnie za pomocą miksera lub ręcznie czy za pomocą łyżki też będzie ok.
Ciasto przełóż od razu do wysmarowanej tłuszczem foremki o wymiarach 10x25. Silikonowej foremki nie musisz smarować.
Piecz w temperaturze 180°C góra dół przez około 50 minut do suchego patyczka.
Chlebek ostudź i wyjmij z foremki. Smacznego