Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta rzecz a cieszy... Pewnie zaraz odezwą się przeciwnicy kaszanki, no nic zaryzykuję. Bułeczki są chrupiące, kaszanka idealna i do tego cebulka, świetna szybka przekąska po pracy, lub wczesna kolacja.
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 38
Przepyszne ciasto a'la sernik na kakaowym spodzie. Idealne na deser oraz jako...
Odsłon: 1990
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 38
Przepyszne ciasto a'la sernik na kakaowym spodzie. Idealne na deser oraz jako...
Odsłon: 1990
Składniki
Kajzerki przecinamy wzdłuż w 3/4 wysokości, "kapelusik" odkładamy na bok i łyżeczką delikatnie wydrążamy środek. Kaszankę i posiekany czosnek podgrzewamy na patelni z odrobiną masła, gdy rozpadnie się doprawiamy odrobiną pieprzu. Ciepłą masą z kaszanki wypełniamy wydrążone bułki. Cebulę kroimy w plasterki i krótko przesmażamy na patelni, lekko posypujemy solą. Przesmażoną cebulę przekładamy na bułki. Patelnię na której smażyliśmy cebulę delikatnie spryskujemy oliwą, rozkładamy na niej bułki i kapelusze
Bułeczki przesmażamy kilka minut na małym ogniu. Od razu podajemy. Idealnie do tego pasuje konserwowy ogórek.