Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
smaczne,chrupiące, cudnie pachną.
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 81
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 52
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 740
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 95
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 81
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 52
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 740
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 95
Składniki
Z drożdży , cukru,1/2 szkl mąki i 1/2 szkl.wody zrobić rozczyn. Odstawić aż ruszy. Pszenicę zemleć w młynku na drugą mąkę, również zemleć kminek.
Gdy rozczyn zacznie bąbelkować przelać go do miski, dodać ,pozostałą mąkę ,drożdże , wodę ,sol, kminek i wyrabiać aż będzie odchodzić od ręki.
Pod koniec wyrabiania dodać olej i jeszcze wyrabiać. Ciasto powinno być gładkie i sprężyste. Odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Przykryć lnianą serwetą .
Gdy podwoi swoją objętość , nabierać łyżką kawałki ciasta, formować bułeczki . Układać na wysmarowanej blaszce. Naciąć ostrym nożem wierzch bułki. Posmarować rozmąconym jajkiem i posypać nasionkami.
Piec w nagrzanym piekarniku w temp 210*C przez 15-20 min.