Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Paróweczki otulone pysznym ciastem idealnie nadają się na smaczne śniadanie lub kolację. Polecam.
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 158
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 19
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 85
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 412
Jak zrobić karkówkę z grilla? nic prostszego- rzućcie okiem :)
Odsłon: 19579
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 158
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 19
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 85
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 412
Jak zrobić karkówkę z grilla? nic prostszego- rzućcie okiem :)
Odsłon: 19579
Składniki
Masło roztopić, lekko przestudzić, dodać do niego ciepłe mleko z wodą i jajko. Wszystko dokładnie rozmieszać.
W misce wymieszać mąkę, cukier, sól i drożdże Wlać zmieszane masło i wszystko miksować ok. 7 minut. Odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Ciasto będzie dość lepkie.
Po wyrośnięciu ciasta mąką i podzielić je na 8 kawałków na stolnicy podsypanej mąką. Każdy kawałek rozciągnąć tak, aby zmieściła się na nim parówka.
Parówki dokładnie zawinąć w ciasto i pokroić każdą na 8 kawałków, ale nie do końca, tzn spód ciasta ma być cały.Każdy kawałek ciasta z parówką delikatnie powysuwać na zewnątrz, każdy w w przeciwną stronę.Ostrożnie przełożyć na blachę wyłożoną pergaminem i posmarować bułeczki roztrzepanym jajkiem.
W tym czasie kiedy bułeczki jeszcze "rosną" należy posiekać cebulę i paprykę, doprawić do smaku solą i pieprzem i wymieszać z majonezem, musztardą i ketchupem.
Gotowe warzywa nałożyć na bułeczki i pokropić jeszcze ketchupem.
Piekarnik nagrzać do 200st.C wstawić bułeczki i piec ok.15-20 minut. Gotowe, rumiane i pachnące wyjąć z piekarnika i smacznie zajadać póki gorące. SMACZNEGO!