Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Bułeczki drożdżowe w kształcie piesków"
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 156
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 17
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 79
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 399
Jak zrobić karkówkę z grilla? nic prostszego- rzućcie okiem :)
Odsłon: 19577
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 156
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 17
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 79
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 399
Jak zrobić karkówkę z grilla? nic prostszego- rzućcie okiem :)
Odsłon: 19577
Składniki
Z wody, drożdży, cukru i 3-4 łyżek mąki przygotowuję zaczyn. Odstawiam go do wyrośnięcia. Resztę mąki wsypuję do miski. Dodaję sól, przyprawę do grilla, margarynę i zaczyn. Całość wyrabiam ok. 15 minut. Ciasto odstawiam na godzinę do wyrośnięcia.
Kiedy ciasto podwoi swoją objętość, formuję z niego wałek. Kroję go na 12 plasterków i formuję bułeczki. Układam je na blasze wyłożonej pergaminem. Nożem nacinam z obu stron uszy. Smaruję roztrzepanym jajkiem. Z kawałków oliwek robię noski i oczy piesków, dodatkowo dekoruję kminkiem. Piekę ok. 30 min w temp. 180°C.Źródło: Naj