Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Smoothie z porzeczkami"
Nalewka z kwiatów czarnego bzu z pewnością urozmaici zimowe wieczory. Alkohol...
Odsłon: 20230
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 134
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 2055
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2727
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 725
Nalewka z kwiatów czarnego bzu z pewnością urozmaici zimowe wieczory. Alkohol...
Odsłon: 20230
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 134
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 2055
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2727
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 725
Składniki
Świeże porzeczki myję, oddzielam od gałązek.Wsypuję porzeczki do blendera, kilka zostawiam do dekoracji). Jeśli są mrożone, tylko troszkę je rozmrażam. Miksuję, aż powstanie gęsty mus.
Dolewam mleko oraz miód. Na końcu wsypuję migdały, orzechy i cynamon. Znów miksuję, wlewam do szklanek i dekoruję porzeczkami.
Wioleta Szczepańska z Mroczna
20 min • Porcja 140 kcal • Koszt porcji 1,20 zł • Przepis na 4 porcjeŹródło: Kobieta i życie