Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pomarańczowa fantazja"
Pyszne placki z kiszonej kapusty idealne do gulaszu, lub z kleksem śmietany i...
Odsłon: 5221
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 4992
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 55
Proste i szybkie ciasto nie tylko na weekend
Odsłon: 226
Pyszne placki z kiszonej kapusty idealne do gulaszu, lub z kleksem śmietany i...
Odsłon: 5221
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 4992
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 55
Proste i szybkie ciasto nie tylko na weekend
Odsłon: 226
Składniki
Pomarańcze umyj, osusz, a następnie połowę obierz tak, aby całkowicie usunąć białą skórkę i powykrawaj z nich wzdłuż błonek cienkie „fileciki”. Z reszty pomarańczy wyciśnij cały sok. Następnie do dużego szklanego naczynia wsyp kawałki pomarańczy, wlej wyciśnięty sok pomarańczowy, włóż laski cynamonu oraz gwiazdki anyżu.
Całość zalej schłodzoną oranżadą (lub w wersji dla dorosłych – schłodzonym różowym winem) i odstaw do lodówki na pół godz., by smaki się przegryzły.
Napój pomarańczowy przed podaniem możesz udekorować cienkimi spiralami z pomarańczowych skórek.
Lubisz bardziej wytrawny smak? Napój możesz przygotować z grejpfrutów.
Czas: 20 min; liczba porcji: 8Źródło: Świat kobiety