Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
sezon na śliwki w zasadzie już się zakończył ale ta nalewka jest tak dobra, że muszę się pochwalić i zachęcam do wypróbowania w następnym sezonie
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 162
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 22
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 93
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 426
Jak zrobić karkówkę z grilla? nic prostszego- rzućcie okiem :)
Odsłon: 19583
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 162
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 22
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 93
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 426
Jak zrobić karkówkę z grilla? nic prostszego- rzućcie okiem :)
Odsłon: 19583
Składniki
1. umyte i wypestkowane śliwki układać w słoju, przesypując cukrem, przykryć, odstawić na 2 dni aż owoce puszczą sok, po tym czasie wlewam spirytus i wodę, przez chwilę potrząsam zakręconym słojem żeby wszystko dokładnie się wymieszało, odstawiamy , co kilka dni potrzasnąć słojem, 2. po ok 3 tygodniach przelać nalewkę przez kilka razy złożoną gazę, rozlać do butelek, odstawić na kilka miesięcy (ja miałam bardzo słodkie śliwki i moja nalewka wydawała się zbyt słodka, dlatego kiedy jeszcze stała z owocami dodałam sok z połowy cytryny wraz z owocem), owoce z nalewki zużyć do deserów i ciast, smacznego