Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nalewka z zielonej herbaty to niezwykle prosty i szybki w przygotowaniu alkohol. Wystarczą dwie godziny przygotowań i kilka dni leżakowania. W przeciwieństwie do innych nalewek, tej nie trzeba przefiltrowywać. Dzięki użyciu torebek z herbatą, w płynie nie pozostaje żaden osad i żadne stałe fragmenty. Nalewka od razu jest klarowna i bardzo wyrazista w smaku. Świetnie sprawdzi się właśnie jako wkładka… do herbaty! Świetnie pasuje także do drinków i koktajli. Zielona herbata sama w sobie także jest bogatym źródłem wartościowych substancji odżywczych, w tym polifenoli i antyoksydantów. Ta nalewka to samo zdrowie!
Idealny dodatek do grilla i nie tylko.
Odsłon: 113
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 473
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1561
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 343
Idealny dodatek do grilla i nie tylko.
Odsłon: 113
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 473
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1561
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 343
Składniki
Do szklanego, zamykanego pojemnika wrzuć torebki z herbatą. Zalej je spirytusem i wodą filtrowaną. Odstaw na 2 godziny.
Przygotuj syrop cukrowy. W rondelku podgrzej wodę z cukrem do całkowitego połączenia składników. Przestudź.
Dodaj syrop cukrowy do szklanego pojemnika i dokładnie wymieszaj.
Zamknij butelkę i odstaw na 2-3 dni. Po tym czasie nalewka z zielonej herbaty jest gotowa do spożycia.