Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 157
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 19
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 83
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 403
Jak zrobić karkówkę z grilla? nic prostszego- rzućcie okiem :)
Odsłon: 19578
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 157
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 19
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 83
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 403
Jak zrobić karkówkę z grilla? nic prostszego- rzućcie okiem :)
Odsłon: 19578
Składniki
Polecam ten napój nierozcieńczony jak i w rożnych kompozycjach i proporcjach. Najlepsza bazą do lemonkówki jest destylat domowy- u mnie z winogron- czyli grappa.
Pokroiłam lemonki na połówki i ćwiartki, do osobnego naczynia wycisnęłam z nich sok. Z kilograma wyszło mi 600ml soku. zalałam je destylatem i poczekałam dwa tygodnie.
Po dwóch tygodniach, odlałam napój a lemonki wycisnęłam przez lniana ściereczkę. Dolałam 400 ml wody aby uzyskać 35%. Zależy co kto lubi. Napój jest bardzo wytrawny i aromatyczny. Można się nim delektować bez dodatków, jak i z napojami gazowanymi. Smacznego :)