Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cynamon to nie tylko przyprawa do potraw, deserów i ciast, ale doskonale sprawdza się jako herbata ziołowa albo dodatek do.... kawy! Spróbujcie dodać więcej niż odrobina do smaku, a wspomoże przemianę materii, dobry sen, pozbyć się infekcji dróg oddechowych i zadziała jako przeciwutleniacz, a to tylko kilka jego właściwości.
Kawiarka, łyżeczka, szklanka/kubek, filiżanka
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 53
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 84
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5944
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 88
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 53
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 84
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5944
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 88
Składniki
Kawę parzymy w kawiarce. Ja używam najczęściej jak na zdjęciu, francuskiej według instrukcji i według własnego uznania, jak mocną kawę chcemy otrzymać
Do szklanki nalewamy gorącą wodę, aby kawa nie była tylko ciepła w tym czasie, kiedy kawa parzy się w kawiarce.
Po 3 minutach, kiedy kawa jest już zaparzoną, wylewamy wodę ze szklanki lub filiżanki ( w zależności od tego, w czym pijemy kawę), a napełniamy kawą z kawiarki zostawiając miejsce na śmietankę.
Dodajemy cynamon w proszku oraz cukier, a następnie śmietankę i mieszamy do rozpuszczenia cukru.