Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj polecam herbatkę ze świeżych lub suszonych kwiatów aksamitki.
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 61
Pyszna pasta z makrelą
Odsłon: 8920
Na pyszną kolację lub do pracy na zimno.
Odsłon: 121
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 32
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 268
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2913
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 61
Pyszna pasta z makrelą
Odsłon: 8920
Na pyszną kolację lub do pracy na zimno.
Odsłon: 121
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 32
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 268
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2913
Składniki
Zrywamy świeży kwiat aksamitki i obcinamy lub urywamy zieloną część kwiatu oraz suszymy go.
Nasypujemy łyżeczkę suszonej aksamitki, zalewamy wrzątkiem, przykrywamy i odstawiamy na 30 minut. Można też zalać świeżo zerwane dwa kwiaty. Smak herbatki ze świeżej aksamitki jest trochę inny niż z suszonej.