Szparagi z czarnuszką

Szparagi z czarnuszką
> 1-2 os.
> 15 min
łatwe
przystępne
avatar Autor: Fram
trzeba dużo i szybko jeść, bo zaraz będzie po sezonie ;-)

Składniki

  • zielone szparagi - 1 pęczek
  • czosnek - 4-5 ząbków
  • czarnuszka - 1 łyżeczka
  • oliwa - 1 łyżka
  • masło - 1 łyżka
  • sól

Przygotowanie

  1. szparagi myjemy, osuszamy i odłamujemy stwardniałe części, czosnek obieramy i kroimy na plasterki

  2. na patelni rozgrzewamy masło i oliwę, dodajemy czosnek, smażymy minutę, dodajemy szparagi i smażymy ok 7 - 10 minut, aż szparagi będą miękkie

  3. wykładamy na talerz, solimy, posypujemy czarnuszką i gotowe, smacznego ;-)

Komentarze do przepisu (1)

GREGORHSPEED 07 maja
Już czuję ten aromat i smak. Super! <3
Składniki
  • zielone szparagi - 1 pęczek
  • czosnek - 4-5 ząbków
  • czarnuszka - 1 łyżeczka
  • oliwa - 1 łyżka
  • masło - 1 łyżka
  • sól
Składniki