Surówka z kiszonej kapusty

Surówka z kiszonej kapusty
> 3-4 os.
> 15 min
łatwe
tanie
avatar Autor: Obserwator
Tradycyjna surówka ,przepis pochodzi z 1930 roku ,smaczny i aktualny do dziś.

Składniki

  • 500 g kapusty kiszonej
  • opcjonalnie 1 marchewka
  • 3 łyżki oliwy
  • łyżka cukru
  • pęczek szczypiorku

Przygotowanie

  1. Kapustę kiszoną posiekałem ,starłem marchew (jak jest jej dużo w kapuście ,to nie trzeba) ,wymieszałem z oliwą i cukrem. Do smaku doprawiłem solą ,posypałem posiekanym szczypiorkiem.

Komentarze do przepisu (7)

Ewaaa 23 lipca 2014
surówka forever ! :)
Futka 23 lipca 2014
Uwielbiam taką surówkę - pycha! Nasza wspaniała kiszona - zdrowa i dobra na trawienie ;)
konhambos 24 lipca 2014
jeszcze nigdy jej nie robilam bez jablka, no i ten szczypior tez dobry pomysl.
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • 500 g kapusty kiszonej
  • opcjonalnie 1 marchewka
  • 3 łyżki oliwy
  • łyżka cukru
  • pęczek szczypiorku
Składniki