Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sos beszamelowy wykorzystuje się najczęściej w lasagne czy różnego rodzaju zapiekankach. Tradycyjny doprawiony jest dużą ilością gałki muszkatołowej. Jednak ostatnio trochę go zmodyfikowałam, dodając świeżego kopru i natki pietruszki. Dzięki czemu zyskał nowy wiosenny charakter ze sporą dawką witamin. Doskonale nada się jako dodatek do makaronu, zwłaszcza pełnoziarnistego. Zapraszam!
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 81
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 53
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 740
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 95
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 81
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 53
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 740
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 95
Składniki
Koperek i natkę pietruszki umyć i drobno posiekać. Masło rozpuścić na małym ogniu, następnie dodać mąkę i delikatnie podsmażyć (uważać, aby nie przypalić). Po chwili dodać stopniowo mleko mocno roztrzepując, tak aby nie powstały grudki. Doprawić solą, pieprzem, gałką muszkatołową i zagotować. Na sam koniec dodać koperek i pietruszkę i dokładnie wymieszać.
Podawać z czym tylko zechcemy :)
Smacznego !
:)