Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prostota i elegancja tak można w dwóch słowach ująć to danie. Niby nic nadzwyczajnego, mięso i ryż, a dzięki takiej formie podania zwykłe pulpeciki mięsne awansują do rangi „dania ekskluzywnego”.
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2702
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 696
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 684
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1618
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2702
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 696
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 684
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1618
Składniki
Ryż moczyć w wodzie przez około 2 godziny. Po tym czasie dokładnie odcedzić i wysypać na duży płaski talerz.
Mięso wymieszać z posiekaną dymką, utartym parmezanem oraz roztrzepanym jajkiem. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem
Mokrymi dłońmi formować z masy mięsnej kulki wielkości orzecha włoskiego. Każdą kulkę obtaczać dokładnie w ryżu i układać w naczyniu do gotowania na parze (wyłożonym uprzednio gazą!). Gotować na parze przez 20-25 minut. W tym czasie ryż napęcznieje i nasze mięsne kulki będą wyglądały jak czekoladki Raffaello lub małe, białe jeżyki.
Tak przygotowane pulpeciki smakują wspaniale zarówno z rosołem jak i z zupą pomidorową.
PS Przepis zaczerpnięty z cincin.cc http://www.cincin.cc/index.php?showtopic=32260