Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pasta Orco spino con tonno, włoski makaron jeżyki, zrobiony na tarce. Makaron świetnie się prezentuje i bardzo dobrez zbiera przepyszny sos. Jamie gotuje po włosku.
tarka
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 53
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2948
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 297
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 52
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 80
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 53
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2948
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 297
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 52
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 80
Składniki
Trzeba kupić mąkę makaronową semolinę i wtedy nie potrzeba jajek.
Ciasto wyrabia się, formuje wałek, kroi się go na cieniutkie plasterki i formuje się je po lewej stronie tarki na ziemniaki. Makaron gotuje się do miękkości i podaje się z ulubionym sosem
Podałam z sosem tuńczykowym. Na patelni lekko złoci się czosnek i chili, potem wlewa się passatę lub posiekane świeże pomidory w sezonie, przesmaża się całość. I jeszcze łyżka kaparów, tuńczyk z oleju. Na talerzu makaron posypuje się parmezanem i bazylią. Smacznego :)