Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Frużelina to wspaniały dodatek do deserów, gofrów lub naleśników. Bardzo szybko można ją przygotować .
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 10
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 10
Składniki
Żelatynę wsypać do garnuszka, wlać 2 łyżki zimnej, przegotowanej wody, gdy napęcznieje, podgrzać. Maliny wsypać do garnka, wymieszać z cukrem.
Włożyć na palnik i gotować 4-5 minut. Mąkę ziemniaczaną połączyć z 3 łyżkami wody, wlać do malin, zagotować.
Pod koniec dodać sok z cytryny i płynną żelatynę, wymieszać.
Gorącą frużelinę przełożyć do słoiczków, zakręcić nakrętki. Słoiki odwrócić do góry dnem i pozostawić do ostudzenia. Przechowywać w chłodnym miejscu.