Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cukier z prawdziwą wanilią - wyjątkowo aromatyczny dodatek do wypieków. W sklepach najczęściej można znaleźć tani zamiennik czyli cukier z syntetyczną waniliną. Wanilia ma jednak nieporównywanie lepszy zapach! Do tego cukier waniliowy zrobiony w domu jest bardzo tani.
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 54
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 89
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5950
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 90
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 54
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 89
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5950
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 90
Składniki
Laskę wanilii przekrawamy wzdłuż. Nożem delikatnie zeskrobujemy z całej długości czarne ziarenka i dodajemy je do cukru. Mieszamy i przesypujemy do słoika. Laskę kroimy na kilka części i wkładamy do cukru. Słoik zakręcamy i odstawiamy na 2 tygodnie. Po tym czasie wyciągamy laskę wanilii i cukier jest gotowy do użycia.