Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Taką kiełbaskę zrobię na święta. Jest aromatyczna i soczysta, bez ulepszaczy, a przede wszystkim mało roboty, a efekt końcowy - po prostu smaczna :)
Pyszne placki z kiszonej kapusty idealne do gulaszu, lub z kleksem śmietany i...
Odsłon: 5211
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 4985
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 40
Proste i szybkie ciasto nie tylko na weekend
Odsłon: 211
Pyszne placki z kiszonej kapusty idealne do gulaszu, lub z kleksem śmietany i...
Odsłon: 5211
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 4985
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 40
Proste i szybkie ciasto nie tylko na weekend
Odsłon: 211
Składniki
Mięso, boczek i wszystkie przyprawy łączymy, dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę. Wyrabiamy na jednolitą masę.
Z mięsa uformować 2 kiełbaski. Rozłożyć folię spożywczą, wysypać przyprawy i obtoczyć kiełbaski.
Kiełbaski zawinąć w foli ( każdą osobno ) i skręcić jak cukierek. Gotować na parze 1 godz. Pozostawić w foli do wystudzenia. Taka kiełbaska może być długo przechowywana w lodówce i nic nie traci na wartości. Życzę smacznego :)