Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapraszam na pyszny chlebek z dodatkiem cypryjskiego sera halloumi. Chlebek można podawać do zup, sałatek, mięs albo jako samodzielną przekąskę. Halloumi ma wysoką temperaturę topnienia, co sprawia, że chlebek jest najlepszy przytostowany na suchej patelni albo przypieczony na grillu.
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 821
Polecam.
Odsłon: 1045
Szybka babka z airfryera jest wyjątkiem w mojej kuchni, bo nie lubimy się z b...
Odsłon: 126
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 821
Polecam.
Odsłon: 1045
Szybka babka z airfryera jest wyjątkiem w mojej kuchni, bo nie lubimy się z b...
Odsłon: 126
Składniki
Pokrój cebulę w drobną kostkę.
Pokrój ser w centymetrowe kawałki.
Do mąki dodaj drożdże, cukier, sól i suszoną miętę. Dodaj letnią wodę i przemieszaj.
Dodaj oliwę i wymieszaj całość do wchłonięcia oliwy przez ciasto.
Dodaj ser i cebulę; dokładnie wymieszaj do rozprowadzenia się składników w cieście.
Przełóż ciasto do natłuszczonej i wyłożonej papierem do pieczenia formy. Odstaw je pod przykryciem do wyrośnięcia w ciepłe miejsce na około dwie godziny.
Chlebek piecz w temperaturze 210 stopni w funkcji góra-dół przez około 35 minut.
Smacznego!