Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proponujemy krojoną cebulę w aromatycznej w marynacie. Możemy ją wykorzystywać do sałatek śledziowych, ziemniaczanych lub jako dodatek do domowych burgerów i kanapek. Zrobienie jej zajmie kilka minut. Marynowana cebula genialnie podbija smak potraw!
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 51
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 79
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5936
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 87
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 51
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 79
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5936
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 87
Składniki
Cebulę obieramy i kroimy w cienkie piórka lub półkrążki. Przekładamy do garnka i zalewamy wrzątkiem. Pozostawiamy ją na 1-2 minuty we wrzątku, następnie odcedzamy.
Przekładamy do słoiczka , trochę ubijamy. Kładziemy na wierzch przyprawy i ząbek czosnku. Do szklanki wlewamy wrzątek (1/4 szklanki), wsypujemy sól i cukier, mieszamy do rozpuszczenia składników i dodajemy ocet.
Tak przyrządzoną marynatą zalewamy cebulę. Jeśli marynaty jest mało dopełniamy słoiczek gorącą wodą. Zakręcamy i wkładamy go do lodówki na godzinę. Po tym czasie cebula marynowana jest gotowa do spożycia. Możemy przechowywać ją w lodówce do dwóch tygodni.