Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Zupa z suszonych grzybów"
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 103
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1849
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2716
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 712
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 103
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1849
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2716
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 712
Składniki
Grzyby umyć, zalać gorącą wodą i odstawić na 30 min, potem ugotować do miękkości w tej samej wodzie. Wyłowić, drobno pokroić, wywar zachować. Warzywa umyć, obrać. Cebulę opalić nad ogniem.
Warzywa wraz z cebulą i czosnkiem włożyć do garnka, zalać 500 ml wrzątku, dodać przyprawy. Gotować do miękkości.
Wywar z warzyw połączyć z grzybowym, dodać pokrojone grzyby, gotować jeszcze 10 min. Zabielić śmietaną, pilnując, by się nie zwarzyła. Podawać z osobno ugotowanym makaronem.
Warzywa z wywaru możesz wykorzystać do zrobienia sałatki jarzynowej albo, jeśli lubisz, wkroić do zupy grzybowej.
ok. 65 minutŹródło: Twoje Imperium