Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Złociste placuszki ziemniaczane"
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 94
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1784
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2712
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 707
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 94
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1784
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2712
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 707
Składniki
Ugotowane ziemniaki zetrzyj na duże wiórki lub ugnieć. Surowe ziemniaki obierz, zetrzyj, dodaj do ugotowanych. Połącz z jajkami, mąką, posiekanym czosnkiem i dymką, dopraw solą. Wymieszaj.
Z ziemniaczanej masy uformuj placki i usmaż je z obu stron na rozgrzanym oleju na złoto. Osącz na papierowym ręczniku i podawaj.Źródło: Świat kobiety