Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Zimowa panna cotta"
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 161
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 20
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 87
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 423
Jak zrobić karkówkę z grilla? nic prostszego- rzućcie okiem :)
Odsłon: 19582
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 161
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 20
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 87
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 423
Jak zrobić karkówkę z grilla? nic prostszego- rzućcie okiem :)
Odsłon: 19582
Składniki
Żelatynę rozpuszczamy w 5 łyżkach wrzątku, studzimy, miksujemy z jogurtem i cukrem. Śmietankę kremówkę ubijamy z cukrem waniliowym i sokiem cytrynowym.
Jogurt mieszamy delikatnie z ubitą kremówką. Masę wlewamy do 4 foremek na babeczki. Odstawiamy do lodówki na kilka godzin, by stężała.
Mąkę ziemniaczaną rozprowadzamy kilkoma łyżkami soku, by nie było grudek. Wlewamy resztę płynu i mieszamy. Ogrzewamy, stale mieszając, aż sos się zagotuje i zgęstnieje. Potrwa to 1-2 minuty. Lekko studzimy i mieszamy z likierem wiśniowym.
Foremki z deserem zanurzamy na chwilę w gorącej wodzie. Deser wybijamy na talerzyki. Polewamy ciepłym lub zimnym sosem, dekorujemy owocami.
Czas przygotowania 45 minut. Cena jednej porcji około 4,50 zł
Wartość odżywcza jednej porcji 350 kcal Białko 4,3 g/Tłuszcz 21 g/Węglowodany 28 gŹródło: Rewia