Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Ziemniaki faszerowane fetą i ziołami"
Pyszne placki z kiszonej kapusty idealne do gulaszu, lub z kleksem śmietany i...
Odsłon: 5228
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 4997
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 62
Proste i szybkie ciasto nie tylko na weekend
Odsłon: 231
Pyszne placki z kiszonej kapusty idealne do gulaszu, lub z kleksem śmietany i...
Odsłon: 5228
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 4997
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 62
Proste i szybkie ciasto nie tylko na weekend
Odsłon: 231
Składniki
Ziemniaki wyszoruj miękką szczoteczką. Zalej wrzątkiem, posól i gotuj około 20 minut. Odlej, odstaw do wystygnięcia.
Każdy z ziemniaków owiń boczkiem i folią aluminiową. Włóż do piekarnika rozgrzanego do 180°C i piecz około godzinę.
W tym czasie posiekaj zioła. Wymieszaj z pokrojonymi w kosteczkę pomidorami i fetą oraz czarnuszką.
Upieczone ziemniaki natnij na krzyż, po czym napełnij przygotowanym farszem. Podawaj np. z kuflem zimnego piwa.
Czas: 70 min. 1 porcja = 380 kcalŹródło: Kurier TV