Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Zawijaski napełnione marmoladą"
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 35
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 88
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 273
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 35
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 88
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 273
Składniki
Mąkę krupczatkę wraz z proszkiem przesiej na stolnicę. Dodaj smalec, posiekaj. Dodaj kwaśną śmietanę, posyp szczyptą soli, wyrób gładkie ciasto.
Rozwałkuj, wytnij trójkąty. Dłuższy koniec posmaruj marmoladą (1-2 łyżeczki), ciasno zwiń. Zawijaski ułóż na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce. Jajko roztrzep, posmaruj rogaliki. Wstaw do rozgrzanego do temp. 180°C piekar nika. Piecz ok. 40 minut na złoty kolor. Lekko ostudź, obficie posyp cukrem pudrem.
<strong>Przepis przysłała Małgorzata Łątka z Burzyna</strong>
czas przygotowania 60 min, ilość porcji 8, cena za porcję 0,80 złŹródło: Chwila dla Ciebie