Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Zapiekanka z cukinią"
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 53
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2947
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 297
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 52
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 80
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 53
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2947
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 297
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 52
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 80
Składniki
Masło rozgrzej w garnku. Wsyp ryż, wymieszaj, wlej dwie szklanki wody, dodaj sól, szafran, kurkumę, gotuj 10 minut, odcedź. Pieczarki obierz, pokrój w cząstki, podsmaż na rozgrzanym oleju, dodaj sól i pieprz. Cukinię pokrój w długie plastry, paprykę w paski.
W naczyniu żaroodpornym ułóż ryż, pieczarki, paprykę, sery, cukinię, całość podlej winem. Piecz 30 minut w temp. 180°C.
CZAS: około godzinyŹródło: Dobry Tydzień