Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Zapiekane spaghetti po 3. roku"
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 77
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 269
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 74
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 77
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 269
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 74
Składniki
Pieczarki obierz, umyj, pokrój na talarki i podsmaż na oliwie.
Szynkę potnij na paseczki.
Rondel wysmaruj masłem, włóż do niego ugotowany makaron, pieczarki i szynkę. Wymieszaj i podgrzej chwilę.
Jajko sparz, wbij do miseczki, wymieszaj ze śmietaną i startym żółtym serem, a następnie połącz z makaronem.
Naczynie żaroodporne wysmaruj masłem, napełnij je makaronem. Wstaw do piekarnika o temp. 200°C i zapiekaj około 30 min.
Przed podaniem posyp posiekaną natką pietruszki.Źródło: Mam dziecko