Wysokie ciasto z chałwą

Wysokie ciasto z chałwą
> > 6 os.
> > 60 min
łatwe
przystępne
avatar Autor: aga-30
Wysokie ciasto z chałwą- jak zawsze pyszne można próbować!

Składniki

Przygotowanie

  1. Placek miodowy:

    Z mąki, margaryny, miodu, sody, śmietany, cukru, jajka, kakao zagniatamy ciasto. Wykładamy na 2 blaszki o wymiarze 25/36 i pieczemy do 15 minut w 180 stopniach.

  2. Biszkopt:

    Białka ubijamy z cukrem na sztywną pianę. Wsypujemy pozostałe składniki i mieszamy. Pieczemy do 15 minut w 180 stopniach na blaszce o wymiarze 25/36.

    .

  3. Masa chałwowa:

    Na mleku gotujemy budyń. Chałwę łączymy z utartym masłem. Do masy chałwowej dodajemy porcjami budyń- miksujemy. Dodajemy cukier puder do smaku wraz z alkoholem.

  4. Przełożenie ciasta:

    Placek miodowy- dżem z porzeczki- masa chałwowa- biszkopt- dżem z porzeczki- masa chałwowa- placek miodowy- smarujemy lekko kremem i dekorujemy polewą

Komentarze do przepisu (1)

Nevermore 14 stycznia 2018
No proszę Pani, z tym wazonem w tle wygląda rewelacyjnie xD
Ja to kupuję i biorę całe, bo dla domowników też... Czytaj całość »
No proszę Pani, z tym wazonem w tle wygląda rewelacyjnie xD
Ja to kupuję i biorę całe, bo dla domowników też musi coś być ;D
Składniki
Składniki