Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Wiosenne babeczki"
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 123
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 2002
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2724
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 720
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 123
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 2002
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2724
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 720
Składniki
Mąkę przesiej do miski, wsyp cukier oraz proszek do pieczenia i szczyptę soli. Wbij całe jajka, wlej 150 ml kremówki, zmiksuj.
Masło rozpuść, przestudź, dodaj do ciasta, jeszcze chwilę miksuj razem. Banany obierz, pokrój na kawałki. Dodaj do ciasta, wymieszaj. Foremki do muffinek wyłóż papilotkami (ewentualnie posmaruj olejem i wysp bułką tartą).
Przygotowanym ciastem napełnij foremki do 2/3 wysokości. Wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 190 stopni. Piecz 15-20 minut. Wyjmij i pozostaw do wystudzenia.
Resztę kremówki ubij na sztywno. Czekoladę rozpuść na parze. Gdy przestygnie, wmieszaj do kremówki, chwilę miksuj razem. Przełóż do szprycy cukierniczej. Wyciśnij kleksy na muffinach. Udekoruj kwiatuszkami.
Czas ok. 40 min; porcja – 240 kcal, cena 1,50 złŹródło: Świat kobiety