Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Wiosenna sałatka"
Nalewka z kwiatów czarnego bzu z pewnością urozmaici zimowe wieczory. Alkohol...
Odsłon: 20230
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 130
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 2043
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2726
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 722
Nalewka z kwiatów czarnego bzu z pewnością urozmaici zimowe wieczory. Alkohol...
Odsłon: 20230
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 130
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 2043
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2726
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 722
Składniki
Szparagi oczyść, usuń zdrewniałe końcówki (białe szparagi obierz). Wstaw do wysokiego garnka z osolonym wrzątkiem. Zielone szparagi wyjmij po 5-7 minutach, białe po 10-15 minutach. Odcedź, ostudź, przekrój na połówki.
W osobnym naczyniu z posoloną wodą ugotuj na twardo jajka (8-10 minut). Ostudź, obierz, pokrój na ćwiartki. Mieszane sałaty opłucz i osusz, porozrywaj listki na mniejsze kawałki. Łososia pokrój w cienkie plasterki.
Czosnek przeciśnij przez praskę, utrzyj z olejem i sokiem z cytryny. Sos dopraw solą, pieprzem i miodem. sałatki połącz w salaterce. Przed podaniem polej sosem. posiekanych orzechów włoskich.
Czas ok. 30 min; porcja – 180 kcal, cena 3 zł.Źródło: Świat kobiety