Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruchutkie, delikatne palce lizać i ogromna ilość
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 104
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1855
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2716
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 712
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 104
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1855
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2716
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 712
Składniki
Mąkę należy przesiać, dodać pokrojone w kostkę, schłodzone masło. Zarabiać siekając nożem. Kiedy powstaną grudki, dodać cukier puder i wbić jajka. Szybko zagnieść gładkie ciasto. Uformować kulę, zawinąć w folię i schłodzić ok. 1 godz. w lodówce.
Wyjąc ciasto z lodówki, rozwałkować ceinko. Foremką do ciasta w serduszka wyciąć ciasteczka nałożyć kleks marmolady. Ułożyć na blasze pokrytej pergaminem i piec ok. 10 min. w temp. ok. 200st. C. Upieczone posypać cukrem pudrem.