Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto biszkoptowe z kremem budyniowo-wiśniowym. Ciasto z kremem cappuccino, posypane migdałami. Ciasto bardzo pyszne.
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 1140
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 58
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 165
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 1140
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 58
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 165
Składniki
biszkopt- Białka ubijamy ze szczyptą soli i cukrem. Dodajemy po żółtku, ubijamy. Przesiewamy mąkę z proszkiem i kakao. Delikatnie mieszamy,wykładamy na blachę z papierem do pieczenia.(30x40). Pieczemy ok. 30 min.170*. Można nasączyć posłodzoną kawą. masa- Wiśnie odsączyć. Sok dopełnić wodą do 1 l.i ugotować na nim budynie.Odstawić i zaraz wmieszać do niego galaretki. Wsypać wiśnie, mieszać od czasu do czasu do tężenia. Wyłożyć na biszkopcie i schłodzić.
krem- Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie.Schłodzić do letniego. Jogurt ubić z cukrem,serkiem i suchą kawą. Dolewać żelatynę i zmiksować.Wyłożyć na masie wiśniowej. Posypać uprażonymi płatkami migdałowymi, schłodzić. Można, zamiast płatkami migdałów, posypać kawą cappuccino.