Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smak dzieciństwa! Robiła je moja babcia a potem mama :)
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 137
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 38
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 137
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 38
Składniki
Masło, cukier, mleko i kakao podgrzewamy w garnku. Mieszamy do momentu, aż cukier się rozpuści. Zdejmujemy z ognia i odstawiamy na 5 min. Następnie dodajemy żółtka i dokładnie łączymy je z kremem. Do kremu możemy dodać też garść orzechów.
Wafle smarujemy równomiernie masą i dociskamy czymś cięższym na 10 min - np. deską.
Wkładamy do lodówki na min. 20 minut.
Smacznego :)