Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna, pulchna i wilgotna babka mocno cytrynowa na kefirze z dodatkiem kisielu cytrynowego, skórki cyrynowej oraz soku cytrynowego idealna na wielkanocny stół .
Pyszne i bardzo proste tosty francuskie, o smaku maliny i białej czekolady. P...
Odsłon: 44
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 63
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2751
Spontaniczne danie z tego co było pod ręką... Zadowoli każde podniebienie, sz...
Odsłon: 222
Ciasto jest bardzo kruche, wilgotne, niezbyt słodkie, ani za kwaśne, mnie oso...
Odsłon: 159
Pyszne i bardzo proste tosty francuskie, o smaku maliny i białej czekolady. P...
Odsłon: 44
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 63
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2751
Spontaniczne danie z tego co było pod ręką... Zadowoli każde podniebienie, sz...
Odsłon: 222
Ciasto jest bardzo kruche, wilgotne, niezbyt słodkie, ani za kwaśne, mnie oso...
Odsłon: 159
Składniki
Jajka z cukrem ubij do białości , dodaj olej. Do kefiru dodaj sok , skórkę otartą z cytryny oraz sodę wymieszaj i dodaj do masy jajecznej.
Następnie przesianą mąkę i kisiel. Dokładnie wymieszaj .Na koniec dodaj opakowanie skórki cytrynowej. Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj ze sobą .
Silikonową formę na babkę z kominem posmaruj cienko olejem za pomocą pędzelka i przelej ciasto .
Babkę piecz około 40 minut w temperaturze 180 stopni lub do suchego patyczka na złoty kolor.
Babkę po upieczeniu posyp cukrem pudrem lub polej lukrem .