Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Syrniki - ukraińskie placki z twarogu
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 157
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 19
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 83
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 402
Jak zrobić karkówkę z grilla? nic prostszego- rzućcie okiem :)
Odsłon: 19578
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 157
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 19
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 83
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 402
Jak zrobić karkówkę z grilla? nic prostszego- rzućcie okiem :)
Odsłon: 19578
Składniki
W misie umieszczamy twaróg, jajka, cukier, cukier waniliowy, kaszę mannę i mieszamy za pomocą łyżki do połączenia się składników.
Formujemy kulki. Każdą kulkę spłaszczamy, aby powstał placek o grubości ok. 2 cm. Placuszki obtaczamy w mące. Placki smażymy na rozgrzanym oleju, na średnim ogniu przez ok. 2-3 min z każdej strony, aż mocno się zbrązowieją.
Posypujemy cukrem pudrem.