Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Surówka z serem i koprem włoskim"
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 154
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 15
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 66
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 393
Jak zrobić karkówkę z grilla? nic prostszego- rzućcie okiem :)
Odsłon: 19570
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 154
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 15
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 66
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 393
Jak zrobić karkówkę z grilla? nic prostszego- rzućcie okiem :)
Odsłon: 19570
Składniki
Warzywa umyj, osusz. Sezam upraż na suchej patelni. Kapustę poszatkuj na drobne paski. Ser zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Koper włoski pokrój w słupki. Ogórki obierz ze skórki, pokrój w kostkę.
Do miski wrzuć kapustę, koper włoski, ogórki, ser i sezam.
Do słoiczka wlej pół szklanki bardzo ciepłej wody. Dodaj miód i musztardę, zakręć słoik i potrząsaj nim przez chwilę, by wszystkie rozpuściły się w wodzie. Wlej olej, dokładnie wymieszaj. Sosem polej warzywa, całość przypraw solą i pieprzem, delikatnie wymieszaj.
Surówkę możesz podać jako dodatek do drugiego dania albo jako przekąskę z grzankami lub pieczywem czosnkowym.
CZAS: około 30 minutŹródło: Dobry Tydzień