Sorbet z mango - bez cukru

Sorbet z mango - bez cukru
> 3-4 os.
> > 60 min
łatwe
tanie
Przepyszny przepis na zdrowe i proste domowe lody,

Przygotowanie

  1. Mango należy obrać ze skóry i oddzielić od pestki. Miąższ wkładamy do pojemnika i mrozimy przez 12h.

  2. Do blendera wciskamy sok z połowy cytryny, dodajemy 4 łyżki miodu, zamrożone mango - najlepiej je podzielić po wyjęciu na mniejsze kawałki. Dodajemy dwie łyżki zimnej wody i ćwierć łyżeczki mielonego kardamonu. Wszystko blendujemy tak długo, aż uzyskamy gładki sorbet.

  3. Sorbet jest gotowy do podania. Można go przechowywać w zamrażarce przez 10 dni. Jeśli chcemy go podać po dłuższym mrożeniu to proponuję przed podaniem włożyć go na 20 minut do lodówki.

    Życzę smacznego i zapraszam do obejrzenia krótkiego filmu, w którym pokazuję jak przygotować sorbet krok po kroku.

Komentarze do przepisu (1)

konhambos 17 kwietnia
Cudo! Smaczne i zdrowe.
Składniki