Sorbet brzoskwiniowy

Sorbet brzoskwiniowy
> 1-2 os.
> > 60 min
łatwe
tanie
Przepyszny deser na upały, a przy tym mało kaloryczny. Polecam.

Składniki

  • 5-6 brzoskwiń
  • 2 łyżki miodu
  • 3-4 łyżki soku z cytryny

Przygotowanie

  1. Brzoskwinie obrać ze skórki, usunąć pestki i pokroić na cząstki. Tak przygotowane brzoskwinie włożyć do woreczka foliowego i zamrozić. Przed przygotowaniem deseru brzoskwinie wyjąć z zamrażarki na jakieś 15-20 minut, aby się lekko rozmroziły. Następnie zmiksować je blenderem z sokiem z cytryny i miodem. Sorbet nałożyć do pucharków i przyozdobić cząstkami brzoskwiń. Oczywiście od razu podawać.

Komentarze do przepisu (4)

KulinarnaChwila 12 sierpnia
Pyszotka:))
kucharka-amatorka 12 sierpnia
Dziękuję.
fafiatko 16 sierpnia
Ale musial bosko smakowac, taka metoda na sorbet jest najlepsza!
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • 5-6 brzoskwiń
  • 2 łyżki miodu
  • 3-4 łyżki soku z cytryny
Składniki