Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Śmietanowiec z galaretkami"
Pyszne placki z kiszonej kapusty idealne do gulaszu, lub z kleksem śmietany i...
Odsłon: 5212
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 4985
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 40
Proste i szybkie ciasto nie tylko na weekend
Odsłon: 211
Pyszne placki z kiszonej kapusty idealne do gulaszu, lub z kleksem śmietany i...
Odsłon: 5212
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 4985
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 40
Proste i szybkie ciasto nie tylko na weekend
Odsłon: 211
Składniki
Galaretki przygotuj oddzielnie według przepisu na opakowaniu. Rozlej na osobne talerze. Gdy stężeją, pokrój w niedużą kostkę.
Żelatynę namocz w małej ilości mleka. Resztę mleka zagotuj. Zdejmij z ognia, dodaj żelatynę, rozpuść. Ostudź. Śmietanę kremówkę ubij z cukrem, dodaj tężejące mleko, wymieszaj. Masę podziel na pół. Połowę wymieszaj z kakao.
Na dno blaszki wylej biały krem, wciśnij na przemian kolorowe kostki galaretki. Wstaw na chwilę do lodówki. Zalej ciemną masą, powciskaj galaretki. Schłodź. Udekoruj resztą galaretek i np. bitą śmietaną.Źródło: Chwila dla Ciebie