Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealny dodatek do grilla i nie tylko.
Odsłon: 113
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 472
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1559
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 341
Idealny dodatek do grilla i nie tylko.
Odsłon: 113
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 472
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1559
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 341
Składniki
Biszkopt. Jajka ubić z cukrem Wsypać mąkę przesianą z proszkiem, wymieszać. Ciasto wlać do wyłożonej pergaminem formy o wymiarach 25x35 cm. Piec 20 minut w temp. 160 C
Masa karmelowa. Ciepły karmel utrzeć z 2 łyżkami masła.
Masa śmietanowa. Śmiętankę kremówkę utrzeć z cukrem dodać śmietan-fix.
Słonecznikowiec. Ostudzony biszkopt przekroić na dwa płaty. Słonecznik uprażyć z 2 łyżkami masła oraz cukrem waniliowym. Ostudzić. Na blachę wyłożyć pierwszy płat biszkopta, posmarować masą śmietanową. Przykryć drugim płatem biszkopta, rozmarować masą karmelową. Posypać uprażonym słonecznikiem.