Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Śliwki pod kruszonką"
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 35
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 88
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 273
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 35
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 88
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 273
Składniki
Odsyp garść mąki, resztę wysyp na stolnicę. Dodaj cukier, wanilię i zimne masło, posiekaj. Wyrób ciasto, uformuj kulkę, zawiń w folię i wstaw do zamrażarki na pół godziny.
Śliwki przekrój na pół i usuń pestki. Na patelni roztop masło, dodaj śliwki i przyprawy. Przełóż do naczynia żaroodpornego.
Wyjmij ciasto i pokrusz tak, by równomiernie pokryło śliwki. Piecz w 180°C ok. 40 min.Źródło: Takie jest życie