Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Śledzie w serowym koszyczku"
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 90
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1719
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2706
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 703
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 90
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1719
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2706
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 703
Składniki
ok. 60 minut
Ziemniaki obrać, gotować 15 minut, pokroić w plasterki. Cebulę obrać, posiekać. Korniszony i filety śledziowe pociąć w kawałeczki. Fasolę opłukać na sitku zimną wodą, odsączyć. Kapary odsączyć. Majonez wymieszać z mlekiem, doprawić solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Przygotowane wymieszać z sosem majonezowym.
Na patelnię wsypywać kolejno po 4 dag startego parmezanu. Podgrzewać 4-6 minut. Stopiony ser przelać na pergamin i rozsmarować, formując krążek. Kiedy przestygnie, ale będzie jeszcze elastyczny, przełożyć go na odwróconą do góry dnem szklankę i uformować koszyczek. Zostawić, aż wystygnie i stwardnieje.
Gotowe koszyczki ostrożnie zdjąć ze szklanek i napełnić sałatką. Udekorować koperkiem.Źródło: Życie na gorąco