Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nalewka z kwiatów czarnego bzu z pewnością urozmaici zimowe wieczory. Alkohol...
Odsłon: 20231
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 134
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 2057
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2727
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 726
Nalewka z kwiatów czarnego bzu z pewnością urozmaici zimowe wieczory. Alkohol...
Odsłon: 20231
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 134
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 2057
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2727
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 726
Składniki
Ciastka: twaróg utrzyj z masłem i esencją na gładką masę. Z żółtek i obu rodzajów cukru ubij kogel mogel. Połącz obie masy.
2. Herbatniki ułóż na folii aluminiowej, w 3 rzędach po 10 ciasteczek w jednym. Masę rozsmaruj na herbatnikach. Za pomocą folii złóż zewnętrzne, dłuższe boki ciastek do środka, tak by powstał trójkąt. Dociśnij i zawiń w folię.
Polewa: zagotuj masło z cukrem i mlekiem. Zdejmij garnuszek z ognia i wsyp kakao. Energicznie mieszaj, by w polewie nie było grudek. Polej domek i posyp perełkami.
Gdy polewa zastygnie, domki owiń folią i włóż do lodówki na całą noc, by herbatniki zmiękły.Źródło: Naj