Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny sernik bez spodu i bez glutenu. Delikatny i bardzo smaczny.
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 144
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 41
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 144
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 41
Składniki
Ser zmielić dwukrotnie przez maszynkę, na małych oczkach. Oddzielić żółtka od białek. Masło ubić na puszystą masę, dodać porcjami cukier puder na przemian z żółtkami. Ciągle mieszając mikserem masę, dodać zmielony ser, śmietankę, cukry waniliowe oraz mąkę ziemniaczaną. Ubić pianę z białek z szczyptą soli, dodawać porcjami do masy serowej, delikatnie mieszając np. drewnianą łyżką. Na końcu dodać rodzynki i delikatnie wymieszać. W uprzednio wysmarowaną masłem tortownicę i posypaną bułką tartą, wlać masę serową. Piec w nagrzanym piekarniku w temp. 170 st. C przez 60 minut.