Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny sernik na zimno, z masą truskawkową i brzoskwiniową to propozycja np. na świąteczny stół :)
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 30
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 351
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 30
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 351
Składniki
Herbatniki zmiksować i połączyć ze stopionym masłem. Prostokątną blachę wyłożyć papierem do pieczenia i przełożyć tam ciastka. Całą puszkę brzoskwiń wraz z sokiem i połowę owoców z drugiej puszki dokładnie zmiksować i połączyć z rozpuszczoną we wrzątku żelatyną. Brzoskwinie przelać na spód z ciastek i schować do lodówki. Ser połączyć z cukrem pudrem i śmietanką, następnie zmiksować z rozpuszczoną żelatyną. Tak przygotowany ser przelać na stężona warstwę brzoskwiniową. Schować do lodówki.
Truskawki rozmrozić, jeśli były w kawałkach to zmiksować razem z cukrem i połączyć z rozpuszczoną we wrzątku żelatyną. Przelać na stężoną warstwę serową. Ciasto schować na noc do lodówki.
Śmietankę ubić z cukrem pudrem na sztywno, zrobić na cieście rozetki i w każdą wetknąć czekoladową ozdobę (u mnie serce). Smacznego!