Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Sałatka z młodych warzyw"
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 16
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 24
Orzeźwiająca lemoniada cytrynowa z syropem miętowym. Doskonała na upalne dni....
Odsłon: 25
Mięciutkie, puszyste oponki. Na drugi dzień zostało mi kilka i są nieco tward...
Odsłon: 21469
bardzo lubię naleśniki z kapustą i pieczarkami, tym razem dla odmiany z piecz...
Odsłon: 41
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 16
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 24
Orzeźwiająca lemoniada cytrynowa z syropem miętowym. Doskonała na upalne dni....
Odsłon: 25
Mięciutkie, puszyste oponki. Na drugi dzień zostało mi kilka i są nieco tward...
Odsłon: 21469
bardzo lubię naleśniki z kapustą i pieczarkami, tym razem dla odmiany z piecz...
Odsłon: 41
Składniki
Marchewki oczyść starannie, opłucz pod bieżącą wodą, osusz. Pokrój ostrym nożem w słupki. Kalarepki umyj, obierz ze skórki. Pokrój w podobnej wielkości słupki co marchewkę. Włóż razem do miski.
Rzodkiewki pozbaw korzonków oraz łodyżek, umyj pod bieżącą wodą. Pokrój w plasterki lub również w słupki. Dodaj do miski z marchewką i kalarepką, starannie wymieszaj wszystkie surówki.
Olej wlej do słoiczka. Dodaj sok wyciśnięty ze sparzonej cytryny, łyżkę miodu oraz sól i pieprz do smaku. Zakręć słoiczek, energicznie nim potrząsaj, aż sosu połączą się. Polej sałatkę, przemieszaj, posyp kiełkami.
Czas ok. 30 min; porcja – 250 kcal, cena 1,80 złŹródło: Świat kobiety